måndag 30 januari 2017

Fråga, Palladium950, palladium 500 eller Vitguld

Hej!

Tack för förfrågan!

  Palladium 95% är den enda rätta vita metallen :)  Platina ger den vackraste färgen!
Vitguld finns i finare färger, men är dyrare och mer svårjobbad, så de masstillverkade ringarna innehåller de mer snabbjobbade och enklare legeringarna. Guld och vitguld slits ner snabbare än Platinasläkten.
Palladium är en mjuk äkta metall som grund, den hör till Platinasläkten.
De två (P och PD) är likartade i färg och beteende, förutom att Platinan är tyngre, vilket inte är en fördel då det sitter stenar i ringen.
En herring i Platina kan upplevas mycket "manlig"   Palladium med 50% och Silver 50% är båda mjuka metaller, legeringen är ljus med fin "silverfärg".
Men är dålig på slitage, vilket gör att vi inte kan rekommendera metallen till tunna stenfattningar.
Risk finns att det inte går att laga eller förstärka en ring som är gjord i PD/Silver, Palladium eller Platina på grund av att en diamant kommer ta upp syre ur luften vid den höga värmen. Därför ska du välja kraftiga fattningar i metallerna Platina, Palladium.
   Vi har speciell metod som gör att det kan gå att laga förstärka ringar nära eller i fattningar i Platina, Palladium 95%, så var noga med att guldsmedsverkstaden verkligen vet vad de håller på med och har kunnande och utrustning för detta. PD/Silver är svårare eftersom silver sprider värmen mycket effektivt, medan Platinastäkten inte gör det vilket kan ge en avgjord skillnad mellan skrot eller som ny ring igen.

Tyvärr är vi tvingade att avsluta med metallerna Platina och Palladium eftersom vår unika metod skadar ögonen.
Och har inte lyckats så proffesionellt svar från någon "expert" om skadligt ljus för mänskliga ögat.

Med vänlig hälsning, lennart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar