onsdag 18 april 2012

Stenarna sitter grunt i vigselringen.

Stenar i en vigselring bör sitta med mycket metall över stenen och då måste självklart stenen även sitta djupt.
Det är omöjlligt att få mycket metall över stenen samtidigt som den sitter grunt.
Det är omöjligt att hela tiden gå och tänka på att inte slå emot sin vigselring med stenar. Vi får ofta höra att "jag fastnade i med ringen, och då ramlade den ur"
Det kan istället vara så att metallen har nötits bort och stenen därför hamnat i "luften" på något ställe och då kommer den att rivas bort förr eller senare. En ring som är tillverkad av LGU har normat mycket kraftiga fattningar och stenar med bästa renhet vilket gör att en felfri sten utan inneslutningar spricker mycket sällan, vilket innebär att en sådan sten inte kommer att ramla ur på grund av att den har spruckit. Välj därför alltid en renare sten framför en sten som är färglös :)
Färg, slipning och rundhet på normala fattningar påverkas inte av hållbarheten. En ring typ avsågat rör slits fortare medan en rundare modell slits mindre, typ vår "MachoBombé". Den gamla ringmodellen som är smal och mycket kupad har tyvärr en sämre hållbarhet för stenar. Vi på LGU (www.24karat.se) vill att stenarna ska sitta kvar i minst 100 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar