onsdag 25 april 2012

Vigselringar



Vigselringar med skåra och matt yta
 

onsdag 18 april 2012

Stenarna sitter grunt i vigselringen.

Stenar i en vigselring bör sitta med mycket metall över stenen och då måste självklart stenen även sitta djupt.
Det är omöjlligt att få mycket metall över stenen samtidigt som den sitter grunt.
Det är omöjligt att hela tiden gå och tänka på att inte slå emot sin vigselring med stenar. Vi får ofta höra att "jag fastnade i med ringen, och då ramlade den ur"
Det kan istället vara så att metallen har nötits bort och stenen därför hamnat i "luften" på något ställe och då kommer den att rivas bort förr eller senare. En ring som är tillverkad av LGU har normat mycket kraftiga fattningar och stenar med bästa renhet vilket gör att en felfri sten utan inneslutningar spricker mycket sällan, vilket innebär att en sådan sten inte kommer att ramla ur på grund av att den har spruckit. Välj därför alltid en renare sten framför en sten som är färglös :)
Färg, slipning och rundhet på normala fattningar påverkas inte av hållbarheten. En ring typ avsågat rör slits fortare medan en rundare modell slits mindre, typ vår "MachoBombé". Den gamla ringmodellen som är smal och mycket kupad har tyvärr en sämre hållbarhet för stenar. Vi på LGU (www.24karat.se) vill att stenarna ska sitta kvar i minst 100 år.

söndag 15 april 2012

Vigselring och förlovningsring.


Vigelring som passar tillsammans med en liknande förlovningsring.
Ringarna på bild är i 18 karat guld, vigselringen med diamanter har en "fläpp" som går över förlovningsringen.
ett bra alternativ i många fall, och ringarna "river" inte.
går att beställa på LGU.SE, och Guldsmycken.com.

fredag 13 april 2012

Vigselring, "strössel" "stjärnfall"


Vigselringar strössel eller stjärnfall med diamanter
 Vigselringar som tillverkas i guld, vitguld, palladium och silver. med färgade eller ofärgade diamanter. Det går att även få silverringar i form av strössel och med mjukare stenar som Cupic Zerkonia, dock då endast i blank ring. http://www.lgu.se/ eller http://www.24karat.se/ gör dessa ringar efer dina önskemål vad det gäller bredder, typ av stenar och antalet samt hur du vill de ska sitta i ringen. Ofta är det ju en kostnadsfråga hur mycket man är berädd att satsa på en bra ringmodell. En vettig ring i guld runt 8 mm bred med större och bra diamanter kan kosta upp mot 20.000:- och en liknande silverring med oäkta stenar kan kosta 3.000:-, en sådan kraftig ring i silver går inte att hårdlöda på. Därför var noga med rätt ringstorlek vid beställning av en sådan ring i silver och oäkta stenar. Ringar med äkta diamanter tål hårdlödning och går därför betydligt lättare att storleksändra nu eller i framtiden.  

söndag 1 april 2012

Ringar Antikoval i guld


Ringar form "Antikoval"